De sfeer van een Souk

Le Souk: In het noorden van Nederland, in het hartje van de Groningen binnenstad, waan je je in Noord-Afrika.

Hoe is dat mogelijk denkt u nu? Midden in de Folkingestraat, in een mooi oud pand, stapt u vanuit Groningen een Noord-Afrikaanse kruidenierswinkel binnen. Terwijl uw geur zintuigen geprikkeld worden door allerlei kruidige geuren en uw ogen niet weten waar ze kijken moeten door alle kleurrijke en bijzondere producten die ze zien, neemt de muziek u mee naar Noord-Afrika.

Dagelijks vers toebereide delicatessen, lekkernijen uit de Maghreb landen en hapjes uit het Midden-Oosten staan klaar om in bakjes, zakjes en doosjes gedaan te worden. Want dat maakt Le Souk ook bijzonder. Al sinds 1982 verkoopt deze kruidenier al haar producten los per gewicht wat boodschappen doen bij Le Souk bijzonder en persoonlijk maakt.

260 gram tomaten couscous, 300 gram hummus met limoen, 150 gram speciale olijven naar keuze, 400 gram van noem maar op welke noten en 125 gram pesto, dit alles met vers knapperig brood of misschien liever een Noord-Afrikaanse pannenkoek genaamd ‘’mssemen’’ erbij?

Uw raakt oneindig geïnspireerd door allerlei bijzondere oliën, granen, peulvruchten, sauzen, groentes, fruitsoorten en verse of gedroogde kruiden. Verder prikkelen blikken en potjes met Arabische opschriften uw fantasie. Met al deze producten zijn er zoveel combinaties in gerechten mogelijk dat u altijd meer koopt dan u van plan was en vaak ander eten gaat bereiden dan u oorspronkelijk had gepland. Wanneer u advies wilt, neemt ons personeel uitgebreid de tijd om u uitleg, tips en persoonlijke adviezen te geven.

Als u even weg wilt zijn van het snelle, gejaagde en stressvolle bestaan en wilt genieten van een relaxte kleur- en geurrijke omgeving met verrassende muziek dan is een bezoekje aan Le Souk een aanrader.

Le Souk is niet alleen een kruidenier, Le Souk is een begrip in Groningen!

Kom langs en ervaar de sfeer van een Arabische markt in Groningen waar je producten vindt die vrijwel nergens anders te koop zijn.