4 redenen waarom wij allemaal meer hummus moeten en mogen eten

Hummus is een romige, dikke spread, die voornamelijk wordt gemaakt van gepureerde kikkererwten, olijfolie, citroensap en zout. Le Souk verkoopt al jaren een breed assortiment aan allerlei soorten hummus, omdat hummus in het Midden-Oosten een bijna onmisbaar onderdeel van de maaltijd is. Tegenwoordig wordt het echter ook steeds populairder in Europa.

Heb jij zelf nog nooit hummus geprobeerd of voel je je slecht over jezelf omdat je het idee hebt dat je juist veel te veel hummus eet? Le Souk geeft nu 4 redenen waarom wij allemaal meer hummus moeten en mogen eten:

 1.Het eten van hummus is onderdeel van het ‘Mediterrane dieet’, wat super goed voor je is.

Mediterrane en landen van het Midden-Oosten consumeren al duizenden jaren lang olijfolie en tahini van zeer goede kwaliteit. Dit type dieet bevat ingrediënten die ook in hummus worden verwerkt,  zoals bonen, citroen en knoflook, ingrediënten die allemaal goed voor je gezondheid zijn. Hummus is rijk aan vitaminen en mineralen, het ondersteunt de spijsvertering, houdt de darmen gezond, is een boost voor je energie en houdt ook je hart in goede conditie.

2. Hummus verrijkt je menu!

Hummus is niet alleen voor falafel of als dip op je boterham of cracker. Je kunt het met alles combineren: er zijn zoveel manieren om hummus te eten. Probeer het eens met spinazie, aardappelpuree of zelfs met vis. Alles mag in de Mediterrane keuken.

 3. Hummus is er in zoveel verschillende smaken, er is voor iedereen iets bij en ze zijn allemaal even lekker.

Hummus is nooit saai, want er zijn talloze manieren om het te maken, bijvoorbeeld met geroosterde rode paprika, met olijven tapenade, met spinazie en artisjok, met zoete aardappel en pompoen,met citroen en koriander en ga zo maar door.

4. Hummus is super gemakkelijk te maken en Le Souk helpt je daarbij.

We beginnen met het basis recept. (Alle ingrediënten zijn trouwens verkrijgbaar bij Le Souk).

•400 gram kikkererwten. Je kan kiezen voor droge kikkererwten die je een nacht moet laten weken of voor een pot of een blik.

•1 eetlepel tahin

•4 eetlepels olijfolie

•2 teentjes knoflook

•4 eetlepels citroensap

•Peper en zout naar smaak

•Bieslook of peterselie (voor de garnering)

Binnen 5 minuten ben je klaar met het maken van jouw hummus. Het enige wat je hoeft te doen is:

Pel de knoflook, doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en mix ze dan tot een egale puree.

Voor het beste resultaat, besprenkel het nog een beetje met olijfolie, peterselie en paprikapoeder bij het serveren.

Zoals je hierboven lezen kunt kun je hummus in veel verschillende smaken maken. Je begint met het basis recept en je voegt er vervolgens andere ingrediënten aan toe. Zoals bijvoorbeeld gedroogde tomaat of om het pittiger te maken: cayennepeper, paprikapoeder en/of harissa.

Wat is jouw favoriete hummus? Heb jij misschien een originele combinatie? Wij zijn erg benieuwd naar alle smaken. Laat een berichtje achter en wie weet word jij een bron van inspiratie voor de nieuwe hummus variatie van  Le Souk!