Hou de zomer nog even vast

Wrap met kip en granaatappel pitjes, watermeloen salade en ijskoude komkommer en tijm limonade

In de zomervakantie hebben we massaal genoten van de warme dagen en wij van Le Souk missen het nu al. De zon maakt je vrolijk, we gaan allemaal massaal naar buiten en  brengen weer heerlijke frisse gerechten op tafel. Wil je nog even genieten van de heerlijke frisse gerechten? Of moet je bijkomen van je eerste week op werk en/of school? Hou dan de zomer nog even vast met deze heerlijke en simpele recepten. Natuurlijk zijn alle ingrediënten in Le Souk te koop.

Wrap met kip en granaatappel pitjes

Deze wrap is super makkelijk om te maken en  smaakt heerlijk. Voordat je naar Le Souk gaat om boodschappen te doen moet je alleen even naar de slager gaan om kipfilet te halen.

 • Ras el hanout
 • Olijfolie
 • 4 grote kipfilets
 • 1 zak libanees platbrood
 • 1 rode ui
 • 1 granaatappel
 • granaatappelmelasse
 • rucola
 • Griekse yoghurt
 • 1 bosje munt
 • sumak

Wij verkopen in de winkel meerdere variaties van de kruidenmix ‘’ras el hanout’’ wat letterlijk in het arabisch het hoofd van de winkel betekent. Dit wil zeggen dat ras el hanout onmisbaar is in onze winkel en dat klopt helemaal. Je kan deze kruidenmix gebruiken voor alle Noord-Afrikaanse gerechten, maar elk land maakt het weer net iets anders. Zo eten ze in Libië heel erg pikant en bestaat hun traditionele ras el hanout uit pikante kruiden, terwijl de Algerijnse ras el hanout vooral komijn en kaneel bevat. Het leuke aan een arabische souk is dat je alle kruiden lekker kunt ruiken en proberen, je kunt dus zelf ervaren welke variant van de ras el hanout je het liefste wilt..

Zodra je, jouw favoriete ras el hanout hebt uitgekozen gebruik je twee eetlepels hiervan en voeg je 2 a 3 eetlepels olijfolie toe. Meng dit goed  en marineer vervolgens de stukken kipfilet hierin. Bedek de stukken kip goed en zet ze even in de koelkast.

Ondertussen begin je met de yoghurtsaus. Gebruik een deel van je bosje munt en snij dit fijn. Meng dit dan samen met 500 gram yoghurt en 2 eetlepels sumak. Je kunt naar smaak ook zout en peper toevoegen.

Pak een grote koekenpan en verhit hierin een flinke scheut olijfolie. Bak de kipfilets ongeveer 10 minuten aan beide kanten en zorg er goed voor dat de zijkanten ook worden meegebakken.

Zodra ze goed gaar zijn leg je ze even neer op een snijplank en laat je ze een paar minuten rusten. Dit is goed om ervoor te zorgen dat de sappen weer in het vlees trekken en hierdoor wordt het vlees lekker mals. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de granaatappel open en pak de granaatappelpitjes. De helft van de granaatappel is meer dan voldoende. Verwarm het libanees brood in een koekenpan gedurende  10 seconden.

Snijd de kip in repen en leg een paar repen met wat uienringen op een stuk libanees platbrood. Schep er wat yoghurtsaus op en besprenkel dan met granaatappelpitjes, granaatappelmelasse en leg er wat rucola op. Rol het op en geniet van een heerlijke en frisse wrap terwijl je al in je hoofd je volgende zomervakantie al hebt gepland.

Watermeloen salade

Ideaal als lunch op een zomerse dag of op een bqq.

 • 200 gram zwarte olijven zonder pit
 • 1/4 watermeloen
 • 2 grote tomaten
 • 1 komkommer
 • olijfolie
 • balsamicoazijn
 • zout
 • peper
 • basilicum
 • munt
 • 100 gram Griekse feta

Snijd de watermeloen in blokjes en de olijven in plakjes. Schil de komkommer en snijd deze ook in blokjes. Ontvel de tomaten. Dit doe je door de tomaten een paar minuten te laten weken in  heet water. Wanneer je de tomaten hebt ontveld snijd je ze ook in blokjes. Meng alles wat je gesneden hebt door elkaar en begin dan met de dressing. De dressing maak je door ongeveer 2 eetlepels olijfolie, een flinke scheut balsamicoazijn en zout en peper met elkaar te mixen. Giet de dressing over de salade. Vervolgens snijd je de basilicum en de munt grof en strooi je de kruiden over de salade. Als laatste snijd je de feta in blokjes en verdeel je deze  over de salade.

Ijskoude komkommer en tijm limonade

 • Honing of agavesiroop
 • 4 limoenen
 • 1 komkommer
 • Verse tijm
 • Ijsblokjes
 • Prikwater

Koop onderweg naar huis nog even snel een fles prikwater en bewaar deze in de koelkast terwijl je de limonade voorbereid. Snijd alle limoenen door de helft en pers er zoveel mogelijk sap uit. Dit moet ongeveer 100 ml zijn. Vervolgens meng je het sap  met 2 eetlepels honing/agavesiroop in een kan. Snijd 10 schijfjes komkommer en voeg deze toe samen met een paar takjes tijm. Vul de kan met het koude prikwater en zet de hele kan in de koelkast. Laat even goed koud worden. Zodra je de limonade inschenkt doe je eerst een paar ijsklontjes in je glas. Ga lekker achterover leunen terwijl je nadenkt over hoe leuk je zomervakantie was en geniet van deze gezonde limonade.

Deze blog is geschreven door Maissa Kemmoun