Chia pudding met granaatappelpitjes

Heb je even een vitamine boost nodig? Ga aan de slag met superfoods. Superfoods zijn voedingsmiddelen boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Een voorbeeld hiervan is chiazaad. Het zaad komt van de Mexicaanse muntplant Chia. 

Deze kleine zwarte zaadjes zijn rijk aan eiwitten die stevigheid geven aan al onze cellen in het lichaam. Ze bevatten  antioxidanten, belangrijk om ziektes te voorkomen en het verouderingsproces te vertragen, calcium voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit, kalium dat betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam, ijzer een belangrijke mineraal voor je bloed, foliumzuur oftewel vitamine B11, omega-3-vetzuren die onmisbaar zijn in een goede voeding en borium wat weer belangrijk voor gezonde botten en gewrichten. Kortom: een echte boost voor je gezondheid!

Je kunt er ook nog eens lekker mee ontbijten. Zo kun je de zaadjes bijvoorbeeld simpel door je smoothie mengen of door een kom yoghurt met fruit en/of honing. Maar natuurlijk hebben wij een heerlijk recept klaarstaan. Deze overnight chia pudding moet je 1 nacht in de koelkast laten staan voordat je er lekker mee kunt ontbijten.

Voor 1 kom:

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 150 ml sojamelk
  • 1 eetlepel honing
  • Rozenbloesemwater naar eigen smaak (optioneel)
  • Snufje zout
  • Granaatappelpitjes

Pak een kom en meng het chiazaad en de melk goed door elkaar. Vervolgens voeg je de  honing, het zout en eventueel het rozenbloesemwater toe. Meng dit goed door elkaar en giet het in een glazen kommetje. Laat het een nacht in de koelkast staan, zodat het chiazaad het vocht kan opnemen 

De volgende ochtend kun je lekker ontbijten met je gezonde chia pudding, het enige wat je nog hoeft te doen is granaatappelpitjes als topping gebruiken. Je kunt natuurlijk ook andere toppings gebruiken zoals kaneel, banaan, noten, kokosrasp, passievrucht en ga zo maar door.  Weet jij nog een andere leuke en lekkere combinatie? Laat het ons vooral weten! 

Deze blog is geschreven door Maissa Kemmoun.