Cheesecake met tahin en chocolade

Deze cheesecake is heel bijzonder, heerlijk zoet en zal zeker bij iedereen in de smaak vallen. Want wat blijkt: chocolade en tahin is de perfecte combinatie. Dit recept is voor 12 personen.

We beginnen met de bodem:

 • 150 gram digestive koekjes
 • 50 gram ongezouten pistachenootjes
 • 150 gram roomboter

Neem ongeveer 25 gram roomboter en gebruik dat om een springvorm van 20-24 cm in te vetten; bekleed de springvorm dan vervolgens met bakpapier.
Maal de koekjes en de pistachenootjes fijn in een blender. Laat de boter smelten in een pan of magnetron. Wanneer de boter goed gesmolten is meng je de fijngemalen koekjes en pistachenootjes erdoor. Schep dit mengsel in de ingevette springvorm. Maak het goed glad met de bolle kant van een lepel en zet de vorm in de koelkast zodat de bodem hard wordt.

Maak nu de heerlijke romige toplaag:

 • 250 gram pure chocolade
 • 25 gram roomboter
 • 250 gram slagroom
 • 50 gram vloeibare honing
 • 100 gram tahin
 • 75 gram poedersuiker
 • geraspte schil van 1 sinaasappel of citroen
 • 500 gram mascarpone
 • 1 eetlepel vanille extract
 • 250 gram roomkaas

Breek de chocolade in stukken en doe deze in een hittebestendige kom samen met de boter, 100 ml slagroom, honing en tahin. Wij verkopen bij Le Souk meerdere soorten tahin. Je kan de gewone tahin gebruiken, maar ook de tahin met sinas van het merk Haitoglou Bros. Pak een pan met water erin en breng het water aan de kook en zet de kom hierin totdat alles goed gesmolten is. Roer het mengsel voorzichtig en goed door elkaar.
Terwijl de kom in de pan staat, kun je alvast beginnen met het volgende: doe in een grote kom de rest van de slagroom, mascarpone, poedersuiker, sinaasappel of citroenschil, het vanille extract en de roomkaas. Klop dit goed samen met behulp van een mixer.

Giet de gesmolten chocolade over het roommengsel en mix het goed door elkaar. Dit mengsel alleen al is een heerlijke romig toetje! Pak de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel erin. Strijk het mooi glad en laat het een paar uur in de koelkast opstijven.

Als laatste: het is altijd heel leuk om de taart mooi te decoreren:

 • 25 gram pistachenootjes
 • halva
 • 25 gram walnoten

Zet de taart op een mooi plat bord en besprenkel de taart dan met pistachenootjes, walnoten en/of halva.

Cheesecake tahin en chocola

Deze blog is geschreven door Maissa Kemmoun.