Courgette en tahin dip

Heerlijk met geroosterd brood als ontbijt, lunch of in de avond. Deze dipsaus van courgette en tahin is lekker fris en kruidig.

  • Olijfolie
  • 2 grote courgettes
  • 3 eetlepels tahin
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • Bosje verse munt
  • Zwarte peper en zout
  • Komijn poeder

Snijd de courgettes in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit de olie in een pan en voeg de courgetteblokjes toe. Bak de blokjes ongeveer 15 minuten op een laag vuur. Wanneer ze goed gebakken zijn laat je alle blokjes afkoelen op een bord met keukenpapier. Vervolgens mix je de blokjes in een blender (mixer kan ook worden gebruikt) samen met de tahin en yoghurt tot een gladde massa. Voeg op smaak zout, peper en eventueel chili vlokken toe. Schep het in een schaal en besprenkel het met verse munt blaadjes en komijn poeder. Eventueel kun je ook extra gebakken courgette reepjes gebruiken als topping. 

Deze blog is geschreven door Maissa Kemmoun.