Zomerse watermeloen salade en Algerijnse sherbet

Watermeloen salade

 

Ideaal als lunch op een zomerse dag of op een bqq.

 • 200 gram kalamata olijven zonder pit
 • 1/4 watermeloen
 • 2 grote tomaten
 • 1 komkommer
 • olijfolie
 • balsamicoazijn
 • zout
 • peper
 • basilicum
 • munt
 • 100 gram Griekse feta
 • eventueel granaatappelmelasse

Snijd de watermeloen in blokjes en de olijven in plakjes. Schil de komkommer en snijd deze ook in blokjes. Ontvel de tomaten. Dit doe je door de tomaten een paar minuten te laten weken in  heet water. Wanneer je de tomaten hebt ontveld snijd je ze ook in blokjes. Meng alles wat je gesneden hebt door elkaar en begin dan met de dressing. De dressing maak je door ongeveer 2 eetlepels olijfolie, een flinke scheut balsamicoazijn en zout en peper met elkaar te mixen. Giet de dressing over de salade. Vervolgens snijd je de basilicum en de munt grof en strooi je de kruiden over de salade. Als laatste snijd je de feta in blokjes en verdeel je deze  over de salade. Ik vind het heel erg lekker om nog granaatappelmelasse toe te voegen. Dit zorgt voor een heerlijke combinatie van fris, zoet en zuur. 

Algerijnse Sherbet

Een verfrissend drankje rijk aan vitamine C samengesteld uit citroen, suiker, water, melk en oranjebloesemwater. Een verfrissend, heerlijk geurend en lekker smakend drankje. Sherbet of sorbet (شربت) is een Algerijnse citroen limonade die vooral tijdens de maand Ramadan erg populair is en op alle tafels te vinden is. In Algiers zie je in elke straat wel een kraampje waar deze zoete drank te koop is en je ziet aan de wespen die daar omheen zwermen dat het lekker en heel zoet moet zijn. De beste sherbet is die van de stad Boufarik, maar dat recept blijft geheim. Omdat er nu warme dagen aankomen hebben wij ook wel zin een glas koude sherbet. Ons recept is helaas niet hetzelfde als dat van de stad Boufarik (als iemand het geheime recept heeft svp laat het ons weten), maar we komen wel dichtbij.

Ingrediënten voor 4 glazen:

 • 4 citroenen
 • 2 liter water
 • suiker (100 tot 150 gram)
 • 3 eetlepels melk
 • 2 of 3 eetlepels oranjebloesemwater

Van de 2 liter water gebruik je er één liter om te koken. Terwijl het water aan het koken is snijd je 1 citroen in schijfjes. Leg de schijfjes in een kom en giet het kokend water erover. Laat het goed intrekken en wacht tot het water is afgekoeld. Doe in een karaf het sap van de overige 3 citroenen en voeg de suiker, het oranjebloesemwater en de melk toe. Meng het goed door elkaar. Voeg de geïnfuseerde citroen toe die is afgekoeld. Voeg dan de resterende water toe en roer dit goed om de suiker te verdunnen. Proef en voeg suiker en/of citroensap toe naar smaak. Zet in de koelkast tot je het gaat serveren zodat het lekker koel is.

Deze blog is geschreven door Maissa Kemmoun
Foto’s zijn gemaakt door Sana Mirza